top of page

DE GEDREVEN ONDERNEEMSTER ACHTER DE UNIEKE EVENTLOCATIES VAN CITYWORKERS

Bijgewerkt op: 17 jul. 2023

Eventlocaties met een ziel. Dat is wat Claudia, de oprichtster van CITYWORKERS, aanbiedt met haar unieke eventlocaties in Antwerpen. Want CITYWORKERS staat voor meer dan alleen panden en ruimtes. Het is een belevingsconcept, gebaseerd op de visie van een gedreven onderneemster.


Claudia - Oprichtster Cityworkers
Claudia - Oprichtster Cityworkers

Een modern succesverhaal dankzij een creatief concept: hoe zorgde Claudia voor unieke eventlocaties in Antwerpen?

Claudia is niet alleen mama van drie. Ze is ook een gedreven onderneemster die in 2015 CITYWORKERS oprichtte. Samen met haar team biedt ze sinds 2015 inspirerende ruimtes aan die geschikt zijn voor perfecte evenementen op maat. Dit doet ze met een creatief oog voor de ziel van het gebouw.


Bovendien had Claudia meer voor ogen dan alleen het verhuren van unieke eventlocaties in de stad Antwerpen. De unieke sfeer en uitstraling van onze panden vormen een eigen CITYWORKERS-beleving. Met een luisterend oor denken we mee met onze klanten om de perfecte evenementen mogelijk te maken.


Het is dankzij deze benadering dat het bedrijf ondertussen is uitgegroeid tot dé boutique speler die in Antwerpen de meest unieke eventlocaties aanbiedt. Sinds 2015 zijn we uitgegroeid tot bijna 3000 m² aan eventruimtes, verspreid over vier indrukwekkende locaties. En CITYWORKERS blijft nog steeds groeien.


“Waar een ziel is, start het creëren.”

Netwerkevents, business retreats, workshops, presentaties, fotoshoots, corporate lunch of dinner, het kan allemaal in de karakteristieke panden die Claudia met CITYWORKERS heeft omgetoverd tot stijlvolle eventlocaties.


THE FIRST, THE CORNER, THE MASTER HOUSE en THE MILLS, zo heten onze locaties in het bruisende Antwerpen, vormen het hart van de onderneming. De gebouwen zijn meer dan alleen eventlocaties. Een voormalige mercerie voor stoffen en zijden, een authentieke meesterwoning met nog een echte koetsiersdoorgang, een voormalig postkantoor op de Britse Leien en een oude fabriek in historisch centrum Antwerpen: alle vier zijn het panden met een rijke geschiedenis.


“Die geschiedenis van onze panden is geen toevalligheid. Het is in feite waar onze visie op gebaseerd is. Creëren en verder bouwen op waar al een ziel in zit, nieuw leven inblazen en het originele karakter terug vormgeven.” Met een oog voor de ziel van een gebouw toverde Claudia en haar team de vier panden om tot prachtlocaties.


En de unieke eventlocaties zijn ook een weerspiegeling van CITYWORKERS zelf: “Elke renovatie is uiteindelijk een weerspiegeling van onze creativiteit en van onze liefde voor authenticiteit. Alles wat je ziet op onze locaties is een eigen creatie. Ook wat er in komt te staan, alle details, al het meubilair, maar ook elk kussentje en decoratiestuk, alles werd met oog voor detail uitgezocht.”


“Waarschijnlijk is mijn intuïtie mijn belangrijkste kracht als onderneemster.”

Het succesverhaal van CITYWORKERS is grotendeels te danken aan de visie van Claudia. Die visie zat eigenlijk al heel haar leven in haar DNA. “Waarschijnlijk is mijn intuïtie mijn belangrijkste kracht als onderneemster. Al van kinds af aan geloof ik dat kansen er zijn om te grijpen. Dat kreeg echt mee van thuis, om te vertrouwen op die intuïtie en te geloven dat iets er al is, nog voor het er eigenlijk was.”


Vooruit denken, springen in grote sprongen, met een geloof in het concept dankzij een positieve instelling. Dat zijn de ingrediënten die van Claudia een succesvol onderneemster maken. Tegelijkertijd is Claudia ook positief kritisch, wat ervoor zorgt dat ze blijft bijsturen waar nodig en er steeds écht voor te gaan.


Een eigen mini familie als vaste kern

Uiteraard deed Claudia dit niet allemaal alleen: “Als ik spreek over ‘we’, dan bedoel ik ons vast team, ondersteund door partners en freelancers die de voorbije jaren rondom ons zijn gegroeid. Maar onze vaste kern is er eigenlijk al van voor CITYWORKERS zelfs bestond en is zoals wij altijd zeggen onze mini familie.”


Stéphane, Claudia’s partner, is verantwoordelijk voor de financiën en tekent ook alle renovatie- en interieurplannen uit. Er is Dawid, de getalenteerde werfleider die enthousiast meegaat met de zotste ideeën. Liselotte, ondertussen tante Lis voor de kinderen, is verantwoordelijk voor de marketing en grafisch ontwerp. Last but not least was ook Marcella een belangrijke pilaar in de groei van Cityworkers. Nu op pensioen, maar jarenlang was Marcella als gastvrouw mee het gezicht van het bedrijf. Binnenkort neemt Valerie als nieuwste lid van het team haar rol over.


“Heel dat proces creëert natuurlijk een ongelooflijke dynamiek. Het feit dat CITYWORKERS voor ieder van ons eigenlijk een platform is om onze talenten te bundelen, geeft enorm veel energie.”


Het is dankzij deze gedeelde energie en visie dat Claudia haar droom waar kon maken.


Comments


bottom of page